HerCare är en modern kvinnoklinik som erbjuder individanpassade behandlingar ur ett helhetsperspektiv för att hjälpa kvinnor att må bra i alla skeden av livet. Här bryter vi ner tre vanliga myter om klimakteriet.
#1 Klimakteriet innebär bara att mensen upphör
Många tror att klimakteriet bara handlar om att mensen upphör, men det är långt från sanningen. Klimakteriet påverkar hela kroppen och kan bland annat leda till viktuppgång, muskelförlust och humörsvängningar. Klimakteriet påverkar även hjärt- och kärlhälsa.
– Ingen kvinna är den andra lik och därför är det viktigt att göra en individuell kartläggning av symptom och besvär, säger Caroline Risberg, verksamhetschef på HerCare.
#2 Klimakteriet, det är bara att härda ut!
Många kvinnor lider i tystnad under klimakteriet. Klimakteriet må vara oundvikligt, men det finns mycket man kan göra för att må bättre.
– Förutom en eventuell hormon-behandling behöver man även se över träning, kost och livsstil för att optimera sin hormonella balans och sitt mående. Klimakteriet är en tid i livet för kvinnor att börja fokusera på sig själva och stötta kroppen för att må bra, säger Caroline Risberg.
#3 Samma hormonbehandling fungerar för alla
– Vi reagerar olika på hormonbehandlingar och därför är det ofta en process att hitta en välanpassad hormonbehandling för just dig. På HerCare följer vi upp våra patienter kontinuerligt för att se till att de faktiskt mår så bra som möjligt, säger Maria Särén, Hälsostrateg på HerCare.
HerCare erbjuder varje kvinna de rätta verktygen för att göra välgrundade val för sin hälsa. Klimakteriet behöver inte vara en period av lidande – det är en möjlighet att prioritera sig själv och sitt välbefinnande.
– Vi hjälper kvinnor på vägen till bättre hormonell balans genom hela livet, säger Maria Särén avslutningsvis.