Skip to main content
Hem » nyheter » Rörelseglädje för småbarn – upptäck Leo’s Toddler Day
Sponsrad

Vi vet att rörelse från tidig ålder är grundläggande för barns utveckling, men ändå ser vi en oroande trend där barn rör sig allt mindre. Det är något som Leo’s Lekland vill ändra på. På Leo’s kan barnen leka och upptäcka rörelseglädje på tusentals kvadratmeter lekyta, samtidigt som de stärker muskler, balans och koordination. Och det bästa är att barnen älskar varje stund!

Varför är rörelse viktigt?

De första tre åren av livet är en tid för enorm utveckling. Från att lära sig att rulla och krypa till de första stapplande stegen sker stora motoriska framsteg. Dessa rörelser skapar en grund för framtida aktiviteter och bidrar till kognitiv och emotionell utveckling. Genom rörelse bygger barnet sin styrka och balans, vilket stärker självkänslan och nyfikenheten att utforska världen.

Leo’s Lekland är perfekt för de minsta

På Leo’s Lekland, Nordens största leklandskedja, finns allt som behövs för att stödja en aktiv start i livet. Leo’s grundades i Luleå 2006 med en enkel vision – att skapa en mötesplats där familjer kan njuta av glädjen i lek och rörelse. Idag har Leo’s 27 lekland runt om i landet.

Alla lekland har en småbarnsavdelning med mjuka underlag och leklandets attraktioner i miniatyr, perfekta för små utforskare. Här kan barnen leka fritt i bollhav, klättra på små hinder och åka mini-rutschkanor. För barn mellan 0-23 månader är det en perfekt chans att börja upptäcka rörelse på ett roligt sätt.

Toddler Day på onsdagar för barn mellan 0–2 år

I höst återlanserar Leo’s Lekland vårens succé Toddler Day och ger alla barn under två år med föräldrar fritt inträde till deras lekland i hela Sverige varje onsdag fram till klockan 14:00. Toddler Day, som hålls på onsdagar, bjuder in barn mellan 0-23 månader och deras föräldrar att utforska lek och rörelse. Det är en möjlighet att umgås med andra föräldrar och låta barnet upptäcka rörelseglädjen i en trygg miljö.

– Toddler Day ger alla småbarn chans till fri rörelse och värdefull motorisk träning på säkra och stora ytor. På det här sättet vill vi vara med och främja rörelse och lek från tidig ålder och skapa en mötesplats för föräldralediga, säger Joakim Gunler, vd på Leo’s Lekland.

Joakim Gunler, VD, Leo’s Lekland
Foto: Leo’s Lekland

Grunden till livslång utveckling

Det bästa med Toddler Day är att aktiviteterna är enkla men samtidigt så effektiva för barnets utveckling. Bebisar och småbarn älskar att röra på sig och att göra det tillsammans med sina föräldrar skapar ovärderliga stunder av närhet och glädje.


OM TODDLER DAY
På onsdagar fram till den 20 december 2024 mellan 10.00–14.00 har Leo’s fri entré för dig och ditt barn mellan 0-23 månader. Ta med föräldragruppen, åk dit för att träffa nya vänner eller bara för att ha en kvalitetsstund tillsammans med din toddler. Erbjudandet gäller för dig som är medlem Leo’s Family. Erbjudandet gäller alla onsdagar, förutom lov och röda dagar.  


Next article