Skip to main content
Hem » Kvinnors Hälsa » Öka välbefinnandet med örter och mjölksyrabakterier för intimhälsan
Sponsrad

Rätt vaginalt pH-värde är viktigt för att förhindra tillväxt av ogynnsamma bakterier. När pH-värdet i vaginan är ur balans kan det ge upphov till symtom som dålig lukt, irritation och klåda. Elexir Pharmas ambition är att bryta tabut kring intimhälsa och att bidra till att fler kvinnor får ett underliv i balans, bland annat med HA-PY (Happy Vagina) som innehåller en kombination av mjölksyrabakterier, örter, vitaminer och mineraler.

PH-obalans i underlivet hos kvinnor är väldigt vanligt. Trots det talar vi sällan högt om problematiken. Menstruation, oskyddat sex, antibiotikakurer eller låga östrogenhalter kan bidra till obalanser i underlivets pH-värde. Det normala pH-värdet i kvinnors underliv ligger mellan 3,8 och 4,5 på en 14-gradig skala. Den sura miljön är viktig då den gör att dåliga bakterier inte trivs samt underlättar tillväxten av goda bakterier som exempelvis Lactobacillus. Goda bakterier producerar mjölksyra som hjälper till att hålla pH-värdet lågt och skydda mot infektioner som bakteriell vaginos och svampinfektioner. Att upprätthålla en sur miljö är därför essentiellt för att undvika besvär och obalans i underlivet.

Balansera bakteriefloran med kosttillskott

Om pH-värdet i vaginan är för högt kan det bland annat leda till en rubbad bakterieflora. Det kan leda till besvär som obehag i samband med sex och toalettbesök, att underlivet luktar illa, avvikande flytningar, en brännande känsla i underlivet och sköra slemhinnor. Detta kallas för bakteriell vaginos. Dessa besvär är väldigt vanliga och beror på att bakteriefloran i underlivet helt enkelt är ur balans. Det är därför viktigt att se till att bibehålla en balanserad bakterieflora och pH-balans i underlivet.

HA-PY från Elexir Pharma innehåller hela 12 miljarder mjölksyrabakterier per dagsdos från 7 noga utvalda stammar. HA-PY innehåller även örter och näringsämnen för att stötta miljön i underlivet. Dong Quai är en kinesisk ört som även kallas för ”kvinnlig ginseng” som bidrar till vagina hälsa medan gullris hjälper till att upprätthålla hälsosamma urinvägar. Zink bidrar till normal pH-balans och biotin till normala slemhinnor i underlivet.

Kosttillskott för hormonell balans och stöd under klimakteriet

Elexir Pharma har en hel serie med kosttillskott för kvinnohälsa som inkluderar HA-PY för intimhälsa, WO-HO för PMS-besvär och ME-NO för klimakteriebesvär. WO-HO innehåller bland annat jamsrot, salvia och vitamin B6 för att skapa hormonell balans, reglera den hormonella aktiviteten, skapa välbefinnande under menstruation samt balansera humöret. ME-NO är ett kosttillskott för kvinnor i klimakteriet med bland annat rödklöver och jamsrot som hjälper kvinnor att hantera exempelvis svettningar, vallningar, humörsvängningar och rastlöshet.

*Gäller tom 13 okt 2024

Next article